Debreceni SZC Bethlen Gábor Közgazdasági Szakgimnáziumának projektjei

 

Útravaló - Út az érettségihez
Határtalanul
Nemzeti Tehetség Program
Rákóczi Szövetség - Diákutaztatási pályázatok:          - Március 15.
                                                                                                  - Június    4.
                                                                                                  - Október  23.

 


erasmus plus logoA projektet az Európai Bizottság támogatta.

A kiadványban (közleményben) megjelentek

nem szükségszerűen tükrözik az Európai Bizottság nézeteit.

 logo 3


KA1

Erasmus+ 2018-1-HU01-KA101-047094

Erasmus+ KA1 – nyári élményeink

Iskolánk 2018-1-HU01-KA101-047094 számú, ’Motivált tanárok a sikeres diákokért’ című Erasmus+ KA1-es pályázatának megvalósítása 2018. június 1-én elkezdődött. A programmal 18 hónapra 14 munkatársi mobilitást nyertünk, közülük 3 kollégánk a nyáron vett részt külföldi kurzuson. Herczegné Barabás Tünde Nizzában járt francia nyelvtanári módszertani képzésen, Kapusi János Cheltenhamben nyert bepillantást a brit oktatási rendszerbe, Szőke Tamás pedig Oxfordban foglalkozott a brit kultúra tanításával. Mindannyian sok élményre tettek szert, amelyet megosztanak kollégáinkkal, diákjainkkal.

KA1 Erasmus+ 2018-1-HU01-KA101-047094


ERASMUS+ 2016-1-HU01-KA101-022721 

ERASMUS+ 2016-1-HU01-KA101-022721 KA1 mobilitás

ERASMUS+ 2016-1-HU01-KA101-022721 KA1 English summary

ERASMUS+ 2016-1-HU01-KA101-022721 KA1 Galéria

Iskolánk újabb Erasmus+ Ka1 köznevelési pályázata nyert támogatást és teszi lehetővé 14 kolléga külföldi továbbképzését.

A 2018-1-HU01-KA101-047094 számú szerződéskeretében régi és új kollégák ismerhetnek meg külföldi nyelviskolák, képző intézetek által nyújtott kurzusokat és programokat. Számos úti cél szerepel a tervezett mobilitások megvalósításában, mint például Olaszország, Csehország, Anglia, Franciaország, Görögország illetve két kolléga job shadowing tevékenység keretében hospitálhat egy finn középiskolában.

https://tka.hu/palyazatok/108/-erasmus

 

KA2

Stick together – Stand Against Discrimination in the EU

2016-1-DE03-KA219-022899_1

Stick together against discrimination in the EU

2017.október

Ezek a fotók a 2017.októberi projekttalálkozón készültek.Iskolánk fogadta a projekt résztvevőit,partnereinket Olaszországból,Spanyolországból és Németországból.A téma az etnikai kisebbségek helyzete volt,melynek keretében prezentációk,kiállítás (bolgár,német és roma kisebbségek használati tárgyai,ruháiból),meghívott vendégek előadásai mutatták be a testközelből a kisebbségek helyzetét.A karcagi születésű dr.Horváth József rákkutató angol nyelvű előadásában arról beszélt,hogyan jutott érte el hogy a Debreceni Egyetemrákkutató intézetének elismert dolgozója lett.Ezt követően iskolánk volt diákja szervezésében roma tánccsoport lépett fel,és a végén tánctanulásra is volt lehetőségük a külföldi diákoknak. 

 

KA 2-espályázatunk keretében Szicíliában, Marsalában jártunk egy nemzetközi projekttalálkozón.

2018.március

2018.március végén iskolánk 5 diákja és 2 tanára az Erasmus+ KA 2-espályázatunk keretében Szicíliában, Marsalában járt egy nemzetközi projekttalálkozón. A ’Stick Together - Stand against Discrimination in the EU’ című projekt közös munkát és együttműködést jelent 4 ország 4 iskolája (Max-Grundig Schule, Fürth, ITET G. Garibaldi, Marsala, IES Monastil, Elda és DSZC Bethlen) között, melynek célja a diszkrimináció elleni küzdelem fontosságának hangsúlyozása és a társadalmi elfogadást ösztönzése a tolerancia jegyében. A résztvevőknek a komoly munka mellett, rengeteg érdekes és izgalmas élményben volt részük, kirándultak Palermoba, Ericebe, megismerhették Marsala és Trapani történelmét mindennapjait. A diákok életre szóló barátságot kötöttek a fogadó diákjaikkal.

 

2018. december

2018 december 9 és 15. között az Erasmus+ programon keretében iskolánk 5 diákja és 2 tanára Németországban, Fürthben tölthetett egy hetet.A projekt címe: Stick together-Stand against Discrimination in the EU, harmadik éve működik együtt 4 iskola a témában: Max Grundig Schule (Németország), IES Monastil (Spanyolország), ITET Garibaldi (Olaszország) és a DSZC Bethlen Gábor Közgazdasági Szakgimnáziuma. A program témája a migráció és az elfogadás volt, olyan bevándorolt diákokat ismerhettünk meg, akik már több éve az országban élnek és tanulnak, valamint gyerekeket, akik csak pár hete hónapja érkeztek. A hivatalos elfoglaltságok mellett ellátogattunk Nürnbergbe és Bambergbe, voltunk bowlingozni, meglátogattuk a híres nürnbergi karácsonyi vásárt, sőt Fürth városának alpolgármestere is fogadott minket.

Erasmus+ KA2 -Stick together 2019 december

2019. április

Három éves projektünk záró találkozóját iskolánkban rendeztük meg 2019. április 8. és 12. között, ahová 5 külföldi kolléga érkezett Német-, Olasz- és Spanyolországból. A hét során nagy hangsúlyt fektettünk a közös munkára, összesítettük elért eredményeinket, kiértékeltük a korábbi meetingeket és előkészítettük a projekt záró beszámolóját is. Eredményeinket feltöltöttük az eTwinning és EPR felületre, valamint véglegesítettük a Sick together társasjátékot.Természetesen a munka mellett jutott idő a kulturális eseményekre és közös élményekre is, különösen az egri kirándulás nyerte el vendégeink tetszését, amiből nem maradhatott ki a várlátogatás és a borkóstolás sem.

Erasmus+ KA2 -Stick together 2019 április

2019. június

Az utolsó tanítási napon egy Erasmus+ rendezvény keretében sikeresen lezárult a DSZC Bethlen Gábor Közgazdasági Szakgimnáziumának Erasmus+ KA2 pályázata, melynek címe ’Stick together - Stand against discrimination in the EU’. Német, spanyol, olasz és magyar diákok dolgoztak együtt a programban, melynek célja a diszkrimináció jelenségeinek megismerése, az összefogás, az előítéletek leküzdése egy nyitott és demokratikus európai társadalom érdekében.

Erasmus+ KA2 -Stick together 2019 június

2019. augusztus

Végre megérkezett az Erasmus+ Ka2-es Stick together projektünk legfontosabb eredménye a Stick together társasjáték, ami angol nyelven készült és a diszkrimináció témakörét dolgozza fel és egyben érzékenyítő módszert is szolgáltat a diákok számára az előítéletek leküzdésére. Minden partneriskola rendelt a társasjátékból, a mi 100 db játékunk a nyár végén meg is érkezett.

Az augusztus végi disszeminációs rendezvényünkön bemutattuk a kollégák számára és diákokkal teszteljük majd, hogyan érdemes használni tanórákon és egyéb foglalkozásokon.

Erasmus+ KA2 -Stick together 2019 augusztus


 

GINOP

GINOP 6.2.3 sajtóanyag

A Debreceni Szakképzési Centrum tagintézményeként két GINOP pályázatban veszünk részt a 2018/19-es tanévtől kezdődően.

A GINOP 6.1.3. keretében az idegennyelv-tudás fejlesztésére 9-14 fős nyelvi csoportokat működtetünk, 5 angol és 2 német nyelvűt.

A résztvevők számára heti 3 óra ingyenes nyelvi fejlesztést kínálunk, tankönyveket, taneszközöket. A cél a bemeneti mérés alapján egy fokozatot lépni az EKKR szintjein, azaz A1-ről A2-re, B1-ről B2-re stb. A tanfolyamot elvégzők modulonként záróvizsgát tesznek, az év végén pedig tanúsítványt kapnak.

A pályázat európai uniós finanszírozással történik, felnőttképzési szerződés megkötése mellett.

A pályázat iskolai vezetője Dr. Tóth László Tamásné igazgató, koordinátora Végh-Daruka Andrea.

A nyelvi csoportok vezetői: angol: Berkes Márta, Molnár Erika, Dennica Peneva, Szodrai Csilla, Szőke Tamás

német: Bálint Mariann, Enczi Katalin

A GINOP 6.2.3. célkitűzése az iskolai lemorzsolódás elleni küzdelem és a tanulók sokoldalú személyiségfejlesztése.

A tanév eleji matematika és anyanyelvi mérések során alulteljesítők számára két 12 fős tanulócsoportot hoztunk létre, melyek elsősorban a matematikai, logikai alapkompetenciák elmélyítésével foglalkoznak Porcsin Norbert és Teitelbaum Zsuzsanna kollégák vezetésével.

A diákok számára élménypedagógiai foglalkozásokat, színházlátogatásokat, kirándulásokat; a pedagógusok számára módszertani és kooperatív továbbképzéseket terveztünk.

A két tanulócsoport sokoldalú foglalkoztatásában Gesztelyi Nagy Judit és Pacsmagné Csetneki Edit, mentálhigénés gondozásukban Dr. Dávidné Csík Andrea kolléganők vesznek részt.

A helyi mérési koordinátor Porcsin Norbert, az intézményi kapcsolattartó Végh-Daruka Andrea, a képzés vezetője Dr. Tóth László Tamásné igazgató.

Kérdésed van? Keress minket bizalommal!     felveszem a kapcsolatot