SZC logo

Debreceni Szakképzési Centrum

OM kód: 203033/007 | 4026 Debrecen, Piac utca 8. B. épület

Intézmény logo

Debreceni SZC Bethlen Gábor Közgazdasági Technikum és Kollégium

HírekKözérdekű adatokKRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2023. dec. 20.


DSZC

    Technikumi rangsor 2024 – Újra a TOP 100-ban a DSZC intézményei

    Idén is elkészítette a hazai technikumok rangsorát a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal. Az elismerő listán a Debreceni Szakképzési Centrum 5 intézménye is helyet kapott.

    Technikumi rangsor 2024 – Újra a TOP 100-ban a DSZC intézményei

    Az előző tanévben készült el első ízben az a rangsor, melyen az ország legjobb eredményeit elért szakképzési intézményeit gyűjtik össze. A TOP 100-as lista a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal közhiteles adatai alapján, a tanulók bemeneti és képzési-kimeneti teljesítményének, az intézmények oktatói létszámának és digitális ellátottságának figyelembevételével készült. Az elemzés vizsgálta, hogy a tanulók milyen tanulmányi eredménnyel érkeznek az intézményekbe, hogyan aránylik az évismétlők száma az intézmény tanulói létszámához, és milyen eredménnyel teszik le a diákok az érettségi vizsgát. A figyelembe vett mutatók százas skálán meghatározott átlaga szoros versenyt mutat a legkiválóbb intézmények között.

    Örömmel számolunk be arról, hogy a TOP100-as ranglistán – a tavalyi 4 intézményünk után – idén a Debreceni Szakképzési Centrum öt iskolája is szép helyezést ért el: a Debreceni SZC Bethlen Gábor Közgazdasági Technikum és Kollégium a 7., a Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum a 21., a Debreceni SZC Vegyipari Technikum a 24., a Debreceni SZC Brassai Sámuel Műszaki Technikum az 55., valamint a Debreceni SZC Péchy Mihály Építőipari Technikum a 100. helyen végzett.  A teljes lista ide kattintva érhető el.

    A Debreceni Szakképzési Centrum számára büszkeség az, hogy a szakképzés nemcsak jó szakmát ad, hanem karrierutat is kínál a fiatalok számára. Az idei már a negyedik olyan tanév, amely az új szakképzési rendszer alapján zajlik. Egyre népszerűbbek a technikumi és szakképző iskolai képzések a továbbtanulók körében, évről évre nő a szakképzésbe jelentkezők száma, illetve a bejutáshoz szükséges tanulmányi átlag is – bízunk benne, hogy ez a tendencia ebben az évben is tovább folytatódik.

    A Debreceni Szakképzési Centrum a tanulói karriertámogatások és vonzó szakképzés megvalósítása mellett kiemelt figyelmet fordít a felkészült oktatók, oktatói fejlesztések támogatására, továbbá az infrastrukturális fejlesztésekre is. Az elmúlt években több intézményünk is megszépült és további jelentős beruházások várnak ránk a következő években annak érdekében, hogy a Centrumba jelentkező tanulók jól felszerelt, modern épületekben sajátíthassák el a jövő szakmáit.

    A nyolcadikosok 2024. február 21-ig jelentkezhetnek abba a középiskolába, ahol tanulmányaikat szeretnék folytatni. A Debreceni Szakképzési Centrum 19 ágazatban, 72 szakmában több mint 2400 férőhelyet hirdetett meg a 9. évfolyamokon.

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Meghosszabbítottuk a DSZC Nagykövet leszek! verseny jelentkezési határidejét

    Meghosszabbítottuk a DSZC Nagykövet leszek! verseny jelentkezési határidejét

    Szívesen adnál betekintést a szakmád rejtelmeibe és iskolád életébe, de még nem jelentkeztél DSZC Nagykövetnek? Jó hírünk van, április 19-ig még adott a lehetőség!

    2024. ápr. 19.


    DSZC

    Német Karriernap a Kölcsey központban

    Német Karriernap a Kölcsey központban

    Április 10-én iskolánk német nyelvet tanuló csoportjaival ellátogattunk a Német karriernapra, mely a Wunderbar Festival keretében a Kölcsey Központban került megrendezésre.

    2024. ápr. 18.


    DSZC Bethlen

    Használd ki a lehetőséget, jelentkezz DSZC Nagykövetnek!

    Használd ki a lehetőséget, jelentkezz DSZC Nagykövetnek!

    Ismét nagy várakozással keressük Nagyköveteinket, akik korosztályuk hangjaivá válnak és betekintést adnak a szakmájuk rejtelmeibe és iskolájuk életébe.

    2024. ápr. 8.


    DSZC


    Partnereink

    SZC logo

    Debreceni Szakképzési Centrum


    Debreceni SZC Bethlen Gábor Közgazdasági Technikum és Kollégium

    4026 Debrecen, Piac utca 8. B. épület

    Telefon: (52) 412-212 /114 vagy (52) 347-247

    E-mail: bethlen-kozgaz@bethlen-debr.edu.hu

    OM azonosító: 203033/007

    Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2021/002419


    2024Debreceni SZC Bethlen Gábor Közgazdasági Technikum és Kollégium