Számomra a Bethlen szép emléket és tudást adott. Örök barátságokat kötöttem, nagyon jó osztályom és tanáraim voltak. Habár nem a szakmámban helyezkedtem el, a pénzügyi ismereteket később is hasznosítottam, mikor egy rádió pályázati ügyeit terelgettem. A gépírási tanulmányokat pedig a mai napig hasznosítom.

 - Szabó Gergő – Replika zenekar dobosa, Asbóth Anikó fia

A Bethlen Gábor SZKI diákjaként lehetőségem volt eljutni Franciaországba és Svájcba cserediákként, mely nagyban elősegítette a nyelvtanulást és bővítette a látókörömet. Az öt év alatt egy olyan jó alapot szereztem közgazdaságtanból, hogy az egyetemen nagy előnnyel indultam a többi diákkal szemben.

- Mező Beatrix - Business academy Aarhus, Pénzügy számvitel szakirány 

Hatalmas elismerés volt számomra, hogy az Általános Iskolából felvételi nélkül kerülhettem be a nagyhírű iskolába. A beiratkozáskor néztem a hatalmas épületet, a falakat, a termeket. 14 évesen kicsit aggódva ugyan, de reményekkel telve léptem át az iskola kapuját. Az Igazgatónő, aki minden tanulót a nevén szólított, a Tanáraim, akik hatalmas tudásukat, tapasztalatukat adták át, az osztálytársaim, a diáktársaim mai napig élénken élnek bennem.

Jól és jót tanultunk.
Mit tanított meg számomra? A megbecsülést, tiszteletet, az alázatot, a kitartást. Azt, hogy az ember értékes, azt, hogy akarni kell, s ezért tenni szükséges.

Tanáraim példaképeimmé váltak. Én is olyanná szerettem volna válni, mint Ők.

Később, amikor már kollégaként köszönthettük egymást megtapasztaltam azt a segítőkész, befogadó légkört, ami mai napig jellemzi a Bethlent.

Gyermekeim számára sem tudtam volna jobb iskolát elképzelni. Számukra a bethlenes évek meghatározó jelentőségűek. Örök barátságok, kapcsolatok alakultak, melyek ma is élnek a mindennapokban.

Elkötelezett vagyok. Szerettem, szeretem az iskolámat.

A Bethlenben kezdtem középiskolás diákként. Itt váltam dolgozó felnőtté, tanárrá, majd vezetővé.

Örülök, büszke vagyok arra, hogy átadhattam én is a tudásomat, tapasztalatomat mindazoknak, akik bethlenes diákká váltak, és átadhatom azoknak, akik azzá szeretnének válni a jövőben.

- Hochvart Judit, szakmai igazgatóhelyettes DSZC Bethlen Gábor Szakgimnáziuma

Miért volt jó Bethlenesnek lenni?

Mert jó volt suliba járni, jó volt ott lenni. Nemcsak a barátok, az osztálytársak, a jó hangulat miatt, hanem azért mert azt érezhettük, hogy figyelnek ránk a tanáraink és abban támogatnak, amiben tehetségesek vagyunk, s ha valamiben azok voltunk, akkor még a matek és fizika egyesek is bocsánatos bűnnek számítottak (egy darabig). Legendás Igazgatónőnk Klári néni minden kezdeményezést támogatott, biztatott és elismert bennünket, abban is, amihez az iskola profiljának nem sok köze volt. Sokszínű volt a diákélet, amire jó példa talán, hogy énekóráink egyáltalán nem voltak, de a termünkben mégis volt zongora és volt „Réten-réten népdalverseny” amin szinte minden osztály indult. Ha a bethlenes évekre gondolok, akkor valamiféle felhőtlen szabadságérzés és jókedv tölt el, amiért ma is hálás vagyok.

Kívánom a jelen idők diákságának is, hogy annyi örömet, élményt, elfogadást, nyitottságot és megerősítést kapjanak, amennyit én kaptam tanáraimtól, az iskolától.

- Asbóth Anikó – igazgató, Vojtina Bábszínház

Hogy miért is jó a Bethlenbe járni? Számomra ez egy nagyon egyszerű kérdés, talán a legegyszerűbb válasz a lehetőségek. Az iskola különleges osztályába járhatok, hiszen a Keleti régióban mi voltunk az elsők akik kínai nyelvet tanulhattak középiskolában. Évente más más kínai tanár érkezett hozzánk Kínából. Így tanított az iskolánkban Mary,Gina, Lisa és Nicol. Tanárainkkal való sokszor már baráti viszony megkönnyítette a tanórákat és az életre való felkészülést. A Bethlen sokat segített abban, hogy igaz barátokat találjunk és tudjuk hogyha szükségünk van vagy lesz egymásra mindig ott leszünk. Feledhetetlen élményekkel gazdagodtunk, igyekszünk megőrizni a közös szórakozás, nevetés és felhőtlen kirándulások emlékét.

- Györkei Vivien, 12.C

2000-ben kezdtem tanulmányaim a Bethlen Gábor Közgazdasági Szakközépiskolában, ahova azóta is csak jó emlékkel gondolok vissza. Választásom azért esett az iskolára, mert fontosnak tartottam, hogy a sport mellett a tanulás se szoruljon háttérbe. Az ott töltött 4 év alatt rengeteg élményt szereztem, mint az iskolai életben, mind pedig a kosárlabda csapattal, hisz minden évben részt vettünk az országos döntőben. Mindemellett pedig értékes érettségivel zárhattam az iskolát. Ahhoz hogy a sportban is sikeres tudtam lenni, nagyban hozzájárultak az ottani tanáraim, akik végig partnernek voltak és támogatták a kosárlabda pályafutásom is. Az évek alatt, olyan életemet meghatározó emberekkel találkoztam, akik még mindig jelen vannak a mindennapjaimban, akiknek rengeteget köszönhetek és ezért rendkívül hálás vagyok.

- Medgyessy Dóra – NB I-es kosárlabdázó, CEKK Cegléd, Az év embere Debrecenben 2016-ban

A Bethlen végzősök szemével Minden diák életében nagy pillanat, amikor új iskolába jelentkezik, és egyben nagy döntés is a megfelelő iskola kiválasztása. Habár két tannyelvű tagozatosként több, mint négy éve vagyunk Bethlenes tanulók, elérkezett a mi végzős évünk is. Elszállt az idő az Elsősavatónk óta, teltek-múltak a napok, hetek, évek, egyre több közös rendezvényen és tanulmányi versenyen kerülhettünk közelebb évfolyamtársainkhoz, iskolatársainkhoz. Mert a Bethlenben igenis fontos a diákélet és az összetartozás! Elmondhatatlan, hogy mennyi mindent adott már nekünk ez az iskola. A felnőtté válásunk útja volt, és hiába egyedül indultunk ezen az úton, igaz barátokra, segítő társakra és szerelmekre leltünk. S most itt állunk, lassan a búcsú kapujában az osztálytársaimmal és az osztályfőnökünkkel, akiknek köszönhetően biztosan mondhatom, hogy az itt töltött idő az életem egyik legszebb időszaka lesz. Úgy gondolom, hogy mindig büszkék leszünk majd arra, hogy Bethlenes diákok lehettünk.

- Szalatyán Erzsébet, 12. A

-2008-tól 2013-ig jártam a Bethlen Gábor Szakközépiskola angol kéttanítási nyelvű tagozatára. Az érettségit követően az Amerikai Egyesült Államokban folytattam tanulmányaimat sportösztöndíjjal. Jelenleg is a Kansas State University végzős hallgatója, és teniszcsapatának a tagja vagyok.Az angol kéttanítási nyelvű tagozatnak köszönhetően könnyen vettem a nyelvi akadályokat.

Szerintem a Bethlen egyik legnagyobb értéke a pedagógusok elhivatottsága. A tanárok mindent megtesznek azért, hogy a lehető legjobb alapokat adhassák át a diákoknak mind szakmailag, mind pedig emberileg. A Bethlen mindig nyitott a változásokra, de közben megtartja a hagyományait. A Fecskenap, Elsősavató, Szalagtűző, Végzősök bálja, szerenád örök élményt nyújt a diákoknak és tanároknak egyaránt.

Az intézményben szintén nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a diákok az elméleti oktatás mellett gyakorlatban is kibontakozhassanak abban a témában vagy szakirányban, ami a legközelebb áll hozzájuk. Mindez hozzájárul ahhoz, hogy a diákok egy családias környezetben tanuljanak és váljanak az évek alatt sikeres felnőtté a Bethlenben.

Mindig szívesen idézem fel a Bethlenben töltött éveimet. A mai napig tartom a kapcsolatot a volt osztálytársaimmal és tanáraimmal. Örülök, hogy a Bethlenbe járhattam.

- Juhász Pálma – Kansas State University

Magyar angol kettannyelvu osztalyba jartam, ahol magas szintu kozgazdasgi ismeretekre tettem szert, amelyet az elet minden teruleten hasznositani tud az ember, emelett angolt is olyan jo szinten tudtam elsajatitani, hogy meg erettsegi elott sikeres nyelvizsgat tudtam tenni. Jelenlegi munkam soran is elengedhetetlen az angol, nemet nyelvtudas. En mindenkinek csak ajalnani tudom az iskolat mert aki itt vegez biztos jovo all elotte a kivallo szintu nyelv es kozgazdasagi oktatasnak koszonhetoen.

- Kakucsi Ákos - Horse Trans Cargo Kft.

Mit is adott nekem a jó öreg Bethlen? – Nos, erre a kérdésre igazán nehéz nagyon tömören válaszolni. Talán, ami a legjobban kifejezheti az a tapasztalat. Megtapasztaltam, hogy milyen barátokat találni, emberekkel foglalkozni, és megtalálni azt az utat, amivel (talán) egész életemben foglalkozni szeretnék. Szerencsém volt pár évig a diákönkormányzattal, és annak vezetésével foglalkozni, ezáltal rengeteg új kapcsolatra, vezetői tulajdonságokra, és rengeteg különböző kompetenciára tettem szert, amit mai napig használok. Igyekeztem a matrózblúzt mindig az iskolához hűen viselni, hiszen azt gondolom, hogy soha nem fogom elfelejteni a Bethlenben töltött 4 évemet!

- Szatmári Petra – Budapesti Gazdasági Egyetem Külkereskedelmi Karának Kommunikáció és médiatudomány

Kérdésed van? Keress minket bizalommal!     felveszem a kapcsolatot