Szállodai recepciós

Szállodai recepciós szakképesítés (10135001)

óraszám: 280 óra

A képzés célja: A szállodai recepciós felkészült, művelt, a világnyelvek közül legalább egy nyelvből középfokú nyelvtudással rendelkezik. A szállodai frontvonalban elsősorban ő képviseli a vendéglátót és testesíti meg a vállalkozást. A hazai és külföldi vendégek a szállodai recepcióson keresztül közvetlen ismereteket szereznek a szállodával kapcsolatban és a szállodán belüli és kívüli étkezési valamin szórakozási lehetőségekről, programokról. A külföldiek a szállodai recepciós tájékoztatásán keresztül információkat kapnak az ország és a régió történelméről, kultúrájáról, így munkája aktívan hozzájárul az országimázs kialakításához. A szakember tevékenységével hozzájárul az úgynevezett „láthatatlan export” bevételek növeléséhez, indirekt módon javítja nemzetközi kereskedelmi mérleget és növeli a bruttó nemzeti terméket. A munkaerőpiacon a szállodai recepciós keresett munkaerő, így képzése szükséges.

A Szállodai recepciós szakképesítéssel betölthető munkakör a szálláshely földszinti munkaköreinek hármas tagolása esetén a szállodai recepciós.. Ebben a munkakörben elsődleges feladata, hogy fogadja és nyilvántartja a vendégek különböző formában érkező szobafoglalásait és gazdálkodik a rendelkezésre álló szobakapacitással. További feladata a vendégek érkeztetése, bejelentése és tájékoztatása az igénybe vehető szolgáltatásokról. Kisebb egységekben, vagy ott, ahol nem különülnek el ezek a munkakörök a szállodai recepciós ellátja a portás és a pénztáros feladatait is. Ebben az esetben a munkakör része a szobák árazása, értékesítése, a vendégek érkeztetése és informálása mellett a számlázás és a fizettetés is. Nagyobb egységekben feladata a kocsirendező, a londiner, a bellboy, a hostess, a transzfer gépkocsivezető, a Business Centerben dolgozó alkalmazottak, a ruhatáros, a garázsmester irányítása, munkájuk megszervezése és ellenőrzése is. A szállodai recepciós kapcsolatot tart a szálloda más egységeivel úgy, mint az emeleti munkakörök (Housekeeping), vendéglátás (Food & Beverage), műszak és ügyvitel.

A képzés haladásának ütemezése:

Intenzitás: heti 2x (péntek, szombat) napi 4-6 óra

Oktatási forma: kontakt/online

Bemeneti feltétel:

Iskolai végzettség: középfokú végzettség + szakmai előképzettség (az alábbiak valamelyike)

52 7822 02             Vendéglátó technikus

54 811 01              Vendéglátás-szervező

52 811 02              Vendéglős

54 811 01              Vendéglátásszervező-vendéglős

54 811 01              Vendéglátásszervező

52 7872 02             Idegenforgalmi technikus

52 7872 03             Idegenforgalmi ügyintéző

54 7872 02             Idegenvezető

54 812 01              Idegenvezető

54 812 03              Turisztikai szervező, értékesítő

5 1013 23 08          Vendégtéri szaktechnikus

5 1015 23 07          Turisztikai technikus

Bemeneti feltétel továbbá: egy idegen nyelvből B2 (középfokú) komplex nyelvvizsga vagy idegenforgalmi-vendéglátóipari szaknyelvi B2 (középfokú) komplex nyelvvizsga a szakmai vizsga megkezdésekor

Egészségügyi alkalmassági vizsgálat szükséges* melyet a képző szervez.

Egyéb információk:

A képzés a résztvevő számára ingyenes.

(a szükséges szakmai anyagot a képző biztosítja)

A képzésen a megengedett hiányzás az összes óraszám 20 %-a

Képzés elvégzését igazoló dokumentum: Tanúsítvány

Csatlakozási lehetőség, a tanfolyam kezdésének első napját követő egy hét.

minimális csoportlétszám: 12 fő

Egészségügyi alkalmassági vizsgálat

ezt a képző térítésmentesen szervezi a résztvevőnek a beiratkozást követően (az első oktatási napon a résztvevő jelezheti a képzőnek, ha rendelkezik érvényes tüdőszűrővel és/vagy orvosi alkalmassági eredménnyel célszerű ezeket a beiratkozásra is magával hoznia)

A képzés helyszíne: DSZC Bethlen Gábor Közgazdasági Technikum, 4026 Debrecen, Piac utca 8.

Programkövetelmények

Jelentkezem

Részletes tájékoztatás:
DSZC Ügyfélszolgálati Iroda
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 30 132 72 76

 

Kérdésed van? Keress minket bizalommal!     felveszem a kapcsolatot