Beiratkozás a DSZC Bethlen Gábor Közgazdasági Technikumba

 

Beiratkozás a DSZC Bethlen Gábor Közgazdasági Technikumba

Szeretettel köszöntjük az iskolánkba felvételt nyert tanulókat és a szülőket/gondviselőket!

A középfokú iskolába felvételt nyert tanuló szülője vagy törvényes képviselője útján az iskolába személyesen vagy elektronikus úton is beiratkozhat.

Elektronikus beiratkozás esetén a Köznevelési Regisztrációs és Tanulmányi Alaprendszer (a továbbiakban: KRÉTA) üzemeltetője a KRÉTA e-Ügyintézés felületén 2021. június 15-től biztosítja a szülő vagy törvényes képviselő részére, hogy a középfokú iskolába felvételt nyert tanuló adatait beküldhesse a középfokú iskola részére a ,,Beiratkozás középfokú intézménybe” (BKI) folyamat segítségével. Elektronikus beiratkozásra június 20-ig van lehetőség. Az elektronikus beiratkozás segítésére az alábbi dokumentumot tudják használni (letölthető innen ).

Augusztus végén, a fecskenapon, személyesen találkozhatnak a diákok az osztálytársakkal és az osztályfőnökkel. Szeptember elején egy összevont szülői értekezleten pedig lehetőséget biztosítunk az iskolavezetéssel való megismerkedésre is.

Arra kérjük Önöket, hogy folyamatosan figyeljék a honlapunkat és facebook oldalunkat!

Személyes beiratkozás és találkozás az osztályfőnökkel

Iskolánk lehetőséget ad arra, hogy a felvételt nyert tanulók és szüleik/törvényes képviselőjük személyesen találkozhassanak az osztályfőnökkel és amennyiben a szülő vagy törvényes képviselő a beiratkozásra rendelkezésre álló időben a KRÉTA használatával nem tudja megküldeni a beiratkozáshoz szükséges adatokat, akkor azokat itt pótolja.

  1. június 22-én kedden a nem kéttannyelvű osztályokba felvett tanulókat,
  2. június 23-án szerdán a kéttannyelvű osztályokba felvett tanulókat várjuk.

A tanulókat a járványhelyzetre tekintettel idősávokba osztottuk be.

A tanulók beosztása (letölthető innen ).

A turisztikai technikus szakképesítésre felvett tanulóinknak közvetlenül a beiratkozás után foglalkozás egészségügyi vizsgálatot tartunk az iskola orvosi rendelőjében. Kérjük, amennyiben a turisztikai technikus szakképesítésre felvételt nyert tanuló nem tud részt venni a 2021. június 23-án tartott foglalkozás egészségügyi vizsgálaton, akkor időpont egyeztetés miatt keresse a titkárságot.

A tanuló akadályoztatása esetén, a törvényes képviselő a tanuló jelenléte nélkül is beírathatja a tanulót az iskolába. Amennyiben a törvényes képviselő nem tud megjelenni a neki kijelölt időpontban, kérjük a titkárságon 06-52-412-212 legyen szíves másik időpontot kérni!

A beiratkozásra az alábbi dokumentumokat kérjük elhozni:

  • általános iskolai bizonyítvány (amennyiben a tanuló már rendelkezik ezzel),
  • személyazonosító okmány, lakcímkártya, TAJ kártya, anyakönyvi kivonat fénymásolata,
  • NEK (Nemzeti Egységes Kártyarendszer) című adatlap – a diákigazolvány igénylése az okmányirodában történik, az ügyintézés során az igénylő megkapja az adatlapot,
  • 16.000 ft (nyakkendő a fiúknak, gallér a lányoknak, biztosítás, DÖK tagdíj, testnevelés póló, stb…),
  • oltási kiskönyv másolata,
  • amennyiben a tanuló tartós betegség, gondozás alatt áll, az ezt igazoló dokumentumok másolata,
  • szakértői vélemények másolata (SNI, BTM),
  • egészségügyi adatlap (letölthető innen vagy a helyszínen is kitölthető).

A dokumentumokat a tanuló a tanév első napjáig (2021. szeptember 1.) pótolhatja.

Az iskolában az ösztöndíjrendszer miatt a gyerekeknek rendelkeznie kell bankszámlával. Ennek elkészítéséhez a beiratkozás napjain minden szolgáltatást biztosítunk az iskola partnerbankján keresztül. Ha a tanuló már rendelkezik bankszámlával, azt a későbbiekben is használhatja, nincs szükség új számla nyitására.

2021-22. tanévre az étkezés igényléséhez szükséges nyomtatványok letölthetők a diminfo.hu oldalról vagy innen. A kitöltött igényléseket a   Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail  címre kérnénk visszaküldeni!

Kollégiumot a Debreceni SZC Baross Gábor Középiskolája és Kollégiuma 4030 Debrecen Budai Ézsaiás utca 8/A. címen tudunk biztosítani, melynek jelentkezési lapja innen letölthető.

 

További információk 

Étkezéssel kapcsolatos dokumentumok

Kérdésed van? Keress minket bizalommal!     felveszem a kapcsolatot