Módosítási időszakról általánosan

Módosítási időszakról általánosan:

A felvételi vizsgák eredményei, tapasztalatai vagy egyéb információ alapján a tanulóknak lehetőségük van eredeti továbbtanulási szándékuk megváltoztatására. Ilyenkor módosító tanulói adatlapot kell kitölteni és postázni a Hivatalba (az adatlapon látható postázási címre). A módosításra a KIFIR elektronikus adatlapkitöltő rendszerben van lehetőség 2021. március  23-án és 24-én a felvételi lapok kitöltésével megegyező módon, azaz: 

  • az általános iskola 8. évfolyamán tanulók, akiknek felvételi lapjait az általános iskola készítette el, a módosítást a tanuló általános iskolájában végezhetik el. 
  • a magyarországi általános iskolával tanulói jogviszonyban nem álló jelentkezők, valamint azon 6 vagy 8 évfolyamos gimnáziumba jelentkezők, akik egyénileg nyújtották be a felvételi dokumentumokat, az egyéni jelentkezés módjára vonatkozóan a Hivatal honlapján (oktatas.hu) − a Köznevelés/Középfokú felvételi eljárás/Tájékoztató felvételizőknek/Aktuális beiskolázási időszak (2020/2021. tanév) menüpont alatt – nyilvánosságra hozott módon végezhetik el.  

A módosítás során tanulmányi területet törölni nem lehet, azonban azok eredetileg beírt sorrendje átalakítható, illetve új tanulmányi terület felvételére is van lehetőség, de utóbbira csak olyan középfokú iskolában, amely az eredeti tanulói adatlapon szerepelt. Új tanulmányi terület csak a már szereplő iskolákon belül, és csak az érintett középfokú iskolával történt előzetes egyeztetés alapján jelölhető meg. Az egyeztetés tényét a középfokú iskolába eredetileg benyújtott jelentkezési lapon kell feltüntetni. Új iskolát (és annak tanulmányi területét) nem lehet a módosító tanulói adatlapon feltüntetni! 

A módosító tanulói adatlap kitöltésével a korábban kitöltött tanulói adatlap érvényét veszti. A jelentkezések módosítását (a tanév rendjéről szóló miniszteri rendeletben meghatározott módosítási időszakban) csak a KIFIR rendszerben lehet elvégezni, majd a módosítást követően a módosító tanulói adatlapot ki kell nyomtatni és célszerűen könyvelt postai küldeményként postára kell adni a módosító adatlapon megtalálható címre.  

A DSZC Bethlen Gábor Közgazdasági Technikumában nem kell az iskolával egyezteti az új tanulmányi terület megjelöléséről. Iskolánban a meghirdetett négy tagozaton ugyanazok a felvételi feltételek (ugyanaz a pontszámítás módja és a szóbeli felvételi tartalma is), így lehetőség van bármelyik tagozatot megjelölni a módosítási időszakban egyeztetés nélkül. Iskolánk a KIFIR rendszerből hivatalosan fog értesülni az új jelentkezésekről. Az új jelentkezések beérkezése után módosított felvételi rangsort fogunk közzétenni.

Kérdésed van? Keress minket bizalommal!     felveszem a kapcsolatot