Tippek a tanuláshoz

 

 

Ne hagyd az utolsó pillanatra!

Ne hagyd az utolsó pillanatra a tanulást! Sokszor elkövetjük azt a hibát, hogy a suliból haza érve vonzóbbnak tűnik lehuppanni a gép elé vagy sorozatokat nézni, mintsem nekiülni tanulni. Viszont sokkal könnyebb lesz neked is, ha minden nap mihamarabb túl lendülsz a tanulnivalódon. Illetve ha tudod, hogy mikor írtok dolgozatot, akkor be tudod osztani magadnak az idődet, így biztosan fel tudsz készülni rá és nem kell éjszakákig tanulnod.

Tipp: Használj határidőnaplót, jegyzetfüzetet vagy a telefonodba is beírhatod és beoszthatod a napokat. 

Rend a lelke mindennek.

Próbálj megszabadulni minden zavaró tényezőtől, tehát míg tanulsz, halkítsd le a telefonodat, sőt az a legjobb, ha el is teszed, ne is legyen meg számodra a kísértés. Te is tudod nagyon jól, hogyha megpittyen a telefonod, nincs visszaút. A másik, amire mindenképpen figyelj, hogy legyen rend körülötted, hiszen ha rendezett az asztalod, akkor te is jobban fogsz koncentrálni.

Tipp: Bár kényelmesebb az ágyban tanulni, mégis inkább asztalnál tanulj, így sokkal produktívabb lehetsz és hamarabb is végzel az anyaggal.

Tarts szünetet!

Bár általánosságban úgy gondoljuk, hogy az a legjobb, ha megállás nélkül csak tanulunk, ez valójában nincs így. Tanulmányok is kimutatták, hogy a tudás hosszú távú megőrzéséhez valóban segítséget nyújt, ha rendszeresen szünetet tartasz. Általában félóránkét 5-10 perc szünet elegendő.

Tipp: Ilyenkor inkább menj ki az udvarra vagy mozogj egy kicsit! Fontos hogy, mindenképpen ülj vissza tanulni!

Jegyzetek

A legjobb, amit tehetsz, hogy figyelsz az órákon. Így jobban meg is érted az anyagot, illetve ha valamit nem értesz, meg tudod kérdezni. A másik tanácsunk pedig, hogy csinálj magadnak jegyzeteket az órai és a tankönyvi anyagból, így jobban is rögzül az anyag és neked is átláthatóbb lesz az egész.

Tipp: Használj színes papírt, filcet, ezek az eszközök segítenek, hogy jobban megjegyezd a tanagyagot.

Igyál sok vizet!

Utolsó tippként ne feledd, hogy a jó hidratált állapot elengedhetetlen ahhoz, hogy az agyunk a lehető legjobban működjön.

Tipp: Hidegebb időben a tea is nagyon jó folyadékpótló lehet.

Kérdésed van? Keress minket bizalommal!     felveszem a kapcsolatot