Beiratkozás a DSZC Bethlen Gábor Közgazdasági Szakgimnáziumába

Szeretettel köszöntjük az iskolánkba felvételt nyert tanulókat és a szülőket/gondviselőket!

A középfokú iskolába felvételt nyert tanuló szülője vagy törvényes képviselője útján az iskolába személyesen vagy elektronikus úton is beiratkozhat.

Elektronikus beiratkozás esetén a Köznevelési Regisztrációs és Tanulmányi Alaprendszer (a továbbiakban: KRÉTA) üzemeltetője a KRÉTA e-Ügyintézés felületén 2020. június 15-től biztosítja a szülő vagy törvényes képviselő részére, hogy a középfokú iskolába felvételt nyert tanuló adatait beküldhesse a középfokú iskola részére a ,,Beiratkozás középfokú intézménybe” (BKI) folyamat segítségével. Elektronikus beiratkozásra június 21-ig van lehetőség iskolánkban. Az elektronikus beiratkozás segítésére az alábbi dokumentumot tudják használni.

 Az elektronikus beiratkozás menete 2020/2021. tanévre

Iskolánk lehetőséget ad arra, hogy a felvételt nyert tanulók és szüleik vagy törvényes képviselőjük személyesen találkozhasson az osztályfőnökével és amennyiben a szülő vagy törvényes képviselő a beiratkozás rendelkezésre álló időben a KRÉTA használatával nem tudja megküldeni a beiratkozáshoz szükséges adatokat, akkor kérjük, azokat itt pótolja. Legkésőbb a 2020/2021-es tanév első tanítási napján van lehetősége a személyi azonosításra alkalmas iratokat bemutatni. A júniusi személyes találkozó alkalmával lesz lehetőség az iskolai egyenruha megvásárlására is.

2020. június 22-én a kéttannyelvű osztályokba felvett tanulókat,

2020. június 23-án a nem kéttannyelvű osztályokba felvett tanulókat várjuk.

A tanulók konkrét beosztásról és a szükséges dokumentumokról emailben fogunk értesítést küldeni.

Az iskolában az ösztöndíjrendszer miatt a gyerekeknek rendelkeznie kell bankszámlával. Ennek elkészítéséhez a beiratkozás napjain minden szolgáltatást biztosítunk az iskola partnerbankján keresztül. Ha a tanuló már rendelkezik bankszámlával, azt a későbbiekben is használhatja, nincs szükség új számla nyitására.

A tanuló a diákigazolvány igénylésére vonatkozó kérelmét (a Nemzeti Egységes Kártyarendszer adatlapot is beleértve) szülője vagy törvényes képviselője útján az igénylési cím megjelölésével a beiratkozást követően, későbbi időpontban is benyújthatja az iskolánkhoz, de legkésőbb a tanév megkezdéséig.

Augusztus végén, a fecskenapon, személyesen találkozhatnak a diákok az osztálytársakkal és az osztályfőnökkel. Szeptember elején egy összevont szülői értekezleten pedig lehetőséget biztosítunk az iskolavezetéssel való megismerkedésre is.

Arra kérjük Önöket, hogy folyamatosan figyeljék a honlapunkat és facebook oldalunkat!

Kérdésed van? Keress minket bizalommal!     felveszem a kapcsolatot