Leendő pénzügyi-számviteli ügyintézők a Postaautó Duna Zrt.-nél

 

A Postaautó Duna Zrt. jóvoltából az osztályunk betekinthetett egy állami tulajdonban lévő vállalkozás tevékenységébe. A látogatásunk a vállalkozás történetével, annak felépítésével és pontos tevékenységének megismerésével kezdődött, melyet Vajta Zoltán vezérigazgató mutatott be nekünk. Az informatikai támogatás, a futó fejlesztések, valamint a minőségirányítás szövevényes világáról Tóth Sándor üzemeltetési igazgató libbentette le a fátylat, majd Pappné Szabó Ilona pénzügyi igazgató mutatta be nekünk azokat a területeket, ahol a megszerzett tudásunkat a gyakorlatban aprópénzre kell váltani.

Rendkívül érdekes volt betekintést nyerni egy vállalkozás működésének hátterébe, hiszen ez alkalommal nem csak tantermi keretek között hallhattunk a számviteli és pénzügyi folyamatokról és azok kivitelezéséről. Az ismertető interaktívan zajlott, így a bemutató végén kérdésekre válaszolva néhány szerencsés tanuló apró ajándékokat is nyerhetett.

Az ismertetőt követően az osztály két részre bontva tekinthette meg a cég pénztárát, ahol a napi bevételt kezelik, továbbá rövid bepillantást nyerhettünk a vállalkozás szerelő üzemébe is, ahol az autók javítása, szerelése és karbantartása történik. Ezen kívül, a raktárban is körbe nézhettünk, és egy kisebb interaktív feladatot is kaptunk, amelynek során kipróbálhattuk, hogyan készül a leltár. A látogatás végén, az osztály azon tagjai, akik jogosítvánnyal rendelkeznek, tesztvezetésen is részt vehettek, természetesen felügyelő jelenlétében.

Összességében rendkívül érdekes és oktató jellegű volt az osztály számára a vállalat megtekintése, mivel így kaphattunk egy lehetséges jövőképet arról, hogy a tanulmányaink után hogyan és hol tudunk majd elhelyezkedni, és hogyan működnek a valóságban a tanórákon megtanult és még megtanulandó pénzügyi és számviteli folyamatok.

Galéria

Kérdésed van? Keress minket bizalommal!     felveszem a kapcsolatot