1. Galéria»
  2. Állásbörze 2016

Állásbörze 2016

Állásbörzén jártunk...

2016. november 16-án osztályfőnökünk kíséretében ellátogattunk a Fórumban megrendezett Debreceni Állásbörzére, ahol több vállalat, mint például az IT Services Hungary KFT., a British Telecom, a Bosch, a DKV, a Generali Biztosító Zrt. és még sokan mások álltak az érdeklődők rendelkezésére.

Minden cég bemutatta, mivel foglalkoznak, milyen állásokat kínálnak, miért érdemes náluk dolgozni, milyen elvárások vannak az egyes munkakörökben, milyen feltételekkel lehet bekerülni ezekbe. Elsőként a Schönherz Iskolaszövetkezet ajánlataival, lehetőségeivel ismerkedtünk meg. A diákoknak segítséget nyújtó szervezet közvetítő szerepet lát el a megfelelő munka megtalálásában, mellyel munkatapasztalatot és pénzt egyaránt kereshetnek a lelkes és megbízható tanulók. A Schönherz elsősorban olyan munkát igyekszik találni a diákoknak, amely hozzájuk közel áll, illetve amilyen szakterületen tanulnak a fiatalok és az órarendjükkel is összeegyeztethető a munkarend. A következő cég, amivel megismerkedtünk a Tu-Plast Tubusgyártó Kft., amely műanyag tubusok gyártásával foglalkozik. A vállalat képviselője ellátott minket információval, elmondta, hogy éves szinten 260 millió tubust gyártanak és jelenleg csomagolói és minőségellenőri pozícióba keresnek munkatársakat. Ezeken kívül számos vállalat volt még jelen, közülük az IT-Services Hungary KFT.-t emelnénk ki. A cég a T-Systems International leányvállalata. Itt folyamatosan várják az informatikai szakemberek és az idegen nyelven beszélő pályázók jelentkezéseit.

Ezúton szeretnénk megköszönni az osztály nevében (1/13 PÜ) Deák-Ficzere Petra tanárnőnek, hogy felhívta figyelmünket erre a programlehetőségre, az osztályfőnökünknek és a rendezvény szervezőinek, hogy betekintést nyerhettünk az állásajánlatok világába.

Gere Bettina és Erdős Kitti

1/13 PÜ osztályos tanulók

Kérdésed van? Keress minket bizalommal!     felveszem a kapcsolatot

×

érettségi banner